Cat se da la botez? Tine cont de aceste sfaturi atunci cand stabilesti darul

Cat se da la botez? Tine cont de aceste sfaturi atunci cand stabilesti darul
Botezul unui bebelus este un motiv de bucurie, atat pentru parinti, cat si pentru invitati. Acest eveniment este unic si incarcat de emotii, iar la el participa toate persoanele dragi ale proaspetilor parinti. 

Daca si tu, la randul tau, ai fost invitat la crestinarea unui bebelus, atunci, pe langa fericirea pe care o simti, probabil ca te intrebi si cat se da la botez. Este cunoscut faptul ca la un astfel de eveniment, invitatii se prezinta cu daruri, fie ca sunt banesti sau materializate in articole pentru cel mic. 

Botezul este un eveniment costisitor pentru parinti, dar si pentru nasi, asa ca este important sa te documentezi cu privire la cati bani este indicat sa oferi. Pentru a-ti face o idee referitoare la suma potrivita pentru acest eveniment, tine cont de urmatoarele recomandari:

1. Documenteaza-te cu privire la restaurantul in care are loc petrecerea

Cat se da la botez depinde foarte de mult de locatia petrecerii. Daca restaurantul este unul de lux, atunci probabil ca si meniul de botez este mai costisitor. Preturile variaza in functie de amplasarea localului, de amenajarile interioare si exterioare, precum si de specificul preparatelor. De aceea, dupa ce primesti invitatia la botez, poti cauta informatii online despre restaurantul respectiv, iar astfel iti poti face o idee despre preparatele si bauturile care vor fi servite si, bineinteles, despre costurile aferente. 

2. Tine cont de relatia pe care o ai cu gazdele evenimentului

Chiar daca nu stii cat se da la botez, in cazul in care parintii bebelusului sunt membri ai familiei tale sau prieteni dragi, nu trebuie sa respecti anumite tipare de pret, ci poti sa le oferi o suma direct proportionala cu afectiunea pe care le-o porti. 

Cheltuielile cresc foarte mult atunci cand vine pe lume un copil, iar daca ai posibilitatea sa le oferi un ajutor parintilor, de ce sa nu o faci?

cat se da la botez

3. Ia in calcul ziua in care va avea loc botezul

Atunci cand vrei sa afli cat se da la botez, ziua in care se va petrece evenimentul este un criteriu de luat in calcul, deoarece meniurile sunt mai costisitoare in zilele de sambata, in comparatie cu cele de duminica. Asadar, darul tau trebuie sa fie mai generos in cazul in care botezul are loc sambata!

4. Gandeste-te la situatia ta financiara din momentul respectiv

Chiar daca faci parte din familie sau din cercul apropiat de prieteni, nu trebuie sa faci mari sacrificii pentru a merge la un botez. Darul pe care il oferi trebuie sa fie si direct proportional cu veniturile tale. Botezul este un motiv de bucurie, nu de stres, asa ca poti sa oferi suma de care iti permiti sa te lipsesti. 

5. Discuta cu ceilalti invitati

O buna metoda de a afla cat se da la botez este sa vorbesti cu alti invitati. Poate ca ei au participat la mai multe botezuri pana acum si stiu cam care este suma potrivita pentru un astfel de eveniment. Aceasta este o practica foarte des folosita, la care poti apela si tu. 

Asadar, tine cont de sfaturile de mai sus pentru a afla cat sa oferi la botez. Sumele, de regula, incep de la cateva sute de lei si pot continua cu cateva mii, in functie de relatia cu gazdele si de situatia financiara a invitatilor. 

Iar daca si tu, la randul tau, vrei sa planifici o petrecere privata, te asteptam la sediul Petrecem.ro, o agentie de organizare evenimente cu experienta. Noi ne putem ocupa de fiecare detaliu al evenimentului tau si iti putem obtine cele mai avantajoase pachete!


 

(0) Comentarii

Lasa un comentariu