Descopera cele mai indragite activitati pentru teambuilding!

Descopera cele mai indragite activitati pentru teambuilding!
Organizezi un teambuilding si iti doresti ca acesta sa fie memorabil? Atunci trebuie sa pregatesti o lista cu cateva activitati si jocuri distractive pentru angajatii tai. Acestea vor destinde atmosfera si vor incuraja socializarea. 

In calitate de manager, cu siguranta iti doresti ca echipa ta sa fie unita, iar organizarea unui teambuilding poate avea acest rezultat. Astfel, angajatii tai vor avea ocazia sa se cunoasca mai bine si sa imbunateasca comunicarea dintre ei. Faptul ca vor socializa intr-un mediu relaxat ii poate determina sa lase la o parte anumite animozitati si sa colaboreze intr-un mod eficient, ceea ce nu poate decat sa te bucure.

Activitati teambuilding. Iata cateva idei:

Vanatoarea de comori

Aceasta este o metoda excelenta prin care ii poti incuraja pe angajatii tai sa colaboreze. Tot ce trebuie sa faci este sa ascunzi anumite obiecte in diverse locuri si sa iti grupezi angajatii in echipe de pana la 5 oameni. Lasa-i sa caute obiectele ascunse, iar echipei care gaseste cele mai multe, ofera-i o recompensa.

Legati la ochi

Scopul acestui joc este ghidarea persoanei legata la ochi catre un anumit loc sau obiect ascuns. Jocul reprezinta o modalitate buna prin care poti testa cum lucreaza angajatii tai sub presiune si cat de bine raspund la instructiunile primite.

Doua adevaruri si o minciuna

Acesta este un joc extrem de indragit printre adulti si le ofera membrilor echipei tale ocazia sa se cunoasca mai bine. Jocul “Doua adevaruri si o minciuna” este simplu de jucat si poti da startul chiar tu. Spune doua lucruri despre tine care sunt adevarate si una care este falsa si lasa-i sa ghiceasca minciuna!
activitati teambuilding
Cercul aprecierii

Spune-le angajatilor tai sa se aseze in forma de cerc, iar apoi fiecare persoana trebuie sa zica un lucru pe care il apreciaza la persoana din stanga. Dupa ce cercul este complet, jocul poate continua cu persoana din dreapta.

Jocuri de societate

O alta modalitate buna de a intretine atmosfera in cadrul oricarui teambuilding este reprezentata de jocurile de societate. Ele stimuleaza gandirea logica, abilitatile de comunicare, dar si capacitatea de a lucra in echipa.
Daca vei achizitiona cateva jocuri de societate (de ex. Monopoly, Activity, Catan), le vei putea folosi la fiecare teambuilding pe care il vei organiza si vei putea incuraja astfel socializarea dintre membrii echipei tale.

Servetelul

Deseneaza solutiile unor probleme pe spatele servetelelor, iar apoi imparte angajatii in echipe de 3-4 persoane si lasa-i sa lucreze impreuna pentru a rezolva problemele intr-un mod creativ.

Prin intermediul acestui joc, vei promova gandirea neconventionala si munca in echipa!

Crearea unui film

Aceasta este modalitatea perfecta prin care poti stimula creativitatea angajatilor! Daca firma ta are deja in recuzita o camera de filmat, un trepied si unul sau mai multe microfoane, spune-le angajatilor sa creeze un film de scurt metraj.

Imparte participantii in echipe mari (minimum 8 persoane) si roaga fiecare echipa sa-si distribuie responsabilitatile (scenaristi, actori, operatori de camera, regizori etc.).

Apoi, echipele trebuie sa scrie scenariile pentru film si sa le puna in scena. Acest joc poate fi foarte distractiv pentru fiecare membru in parte, iar daca adaugi si un premiu pentru cel mai bun film, cu siguranta isi vor da silinta sa-l castige!
 
 

(0) Comentarii

Lasa un comentariu